Magyar kaland – 1. rész

 Íme második folytatásos regényünk várva várt kezdő sorai Egri Zsanna tollából!
Az írói gárda kibővülve, fiatalos lelkesedéssel vág bele a Magyar kalandba.

A RELYTÉLY

A szálloda étterme üresen kongott, mégis észveszejtő tempóban rohangált a személyzet. Úgy tűnt a zűrzavarban senkinek sem tűnik fel a négy tétován szemlélődő vendég. A fehér abrosszal terített asztalokon mértani pontossággal elrendezett étkészlet és üres poharak csak arra vártak, hogy a pincérek megtöltsék őket, de azok egészen mással voltak elfoglalva. Izgatott hangon széles gesztusokkal mutogattak. Az asztalnál elképedten tekingettek  a magyar lányok és kissé távolabb tőlük a két fiatalember az elfoglalt személyzet felé.

Ella kérdően nézett unokatestvérére, Aurórára, aki csak széttárt karokkal tudatta, hogy fogalma sincs mi történik. Ella most kezdte igazán bánni, hogy a másik lány rábeszélésére nekivágott az útnak. Auróra szentül esküdött, hogy érdekes lesz az út, és már harmadnapra Görögországban sütethetik a hasukat. Egyikük se gondolta, hogy ennyire kényelmetlen lesz a buszos utazás. Most pedig egy szörnyű éjszaka után, amikor minden szomszédos szobából ocsmány hangok szűrődtek ki, még semmibe is veszik őket.

A két férfi sem értette az eseményeket. Ráadásul gyakorlatilag senkit nem ismertek az utasok közül, mindketten egyedül vágtak neki a társasutazásnak. Krisztián az utolsó pillanatig abban a hitben volt, hogy Polli, az élettársa vele tart. Arra számolt, hogy a nyaralás alatt rendezik a kapcsolatukat. Ám végül egyedül szállt fel a buszra, ahol útitársként szegődött mellé Zsolt.

Zsolt régóta gyűjtögettet egy nagy utazásra, és igazán klassz ötletnek tűnt a görögországi nyaralás. Mégse  számolt arra, hogy már Szerbia határán elege lesz az utazásból. Már az első szálláshelyük kész katasztrófa volt, nem is beszélve arról, hogy a reggelijük se akar megérkezni.

A négy fiatalnak nem sok ideje maradt a tanakodásra, amikor felhangzott kintről a mentőautók szirénázása és perceken belül fehér köpenyes alakok lepték el a hallt.

A személyzet, akik eddig sem vettek tudomást a vendégekről, most pillanatok alatt ott is hagyták őket, és a mentősök elé siettek, hogy a szobákhoz vezessék őket.

– Mi a fene történik itt? – pattant fel a székéről Krisztián. A többiek is követték a példáját.

Ám mielőtt elindulhattak volna utána járni a dolgoknak, egyenruhás rendőrök jelentek meg és egyértelmű kézmozdulatokkal jelezték, hogy üljenek vissza a helyükre.

– Megmondaná valaki, hogy mi történt? – tudakolta angolul Auróra az egyik tiszthez fordulva, de az szerbül válaszolt, amelyet természetesen a magyarok egyáltalán nem értettek.

Ella kétségbeesetten próbálkozott a franciával, de a rendőrök azt se értették.

– Próbáljuk meg magyarul? – tett egy kísérletet Zsolt, de a feléje forduló tiszt arra is csak rázta a fejét, majd mindenféle kézmozdulatokkal kifele tessékelte mind a négy magyart, akik értetlenül követték a rend őreit.

folyt. köv.

#folytatásos regény

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s