Meghajtás fekete lyukkal

192hfttuv26lrjpg

Az előző bejegyzésemben a térmeghajtás azon elméletét írtam le, amikor a negatív energia segítségével az űrhajó mögötti tér tágulását szabályozzuk. A tér növekedésének szabályozása azért alkalmas a fénysebességen túli utazásra, mert a tér gyorsabban tágul a fénysebességnél. De van egy másik lehetősége is térhajtómű építésére.

hullámzó féregjárat.gif

Amikor az emberiség képessé válik az anyagot mérhetetlen sűrűségűre zsugorítani, apró fekete lyukakat állíthatunk elő. Ez nem olyan ijesztő, mint első hallásra. A köztudatban az él, hogy egy fekete lyuk semmit sem enged szabadon, még a fényt is magába rejti, ettől fekete. Ez nagyjából igaz is. De még ez a roppant tömegvonzású égitest is sugároz ki magából anyagot ugyanúgy, mint bármely tárgy. Minél kisebb egy fekete lyuk, annál nagyobb intenzitással párolog el. A mikroszkopikus méretűek nagyon rövid ideig élnek, a szupermasszívak, melyek a galaxisok közepében találhatóak, pedig beláthatatlan ideig megmaradnak.

Mi egy mikroszkopikus méretűnél nagyobb, de mégiscsak aprócska fekete lyuk segítségével képessé válhatunk térmeghajtású utazásra. A fekete lyukká zsugorított anyagot belógatva az űrhajó elé közelebb húzhatjuk magunkhoz a célt, minek hatására az indulási pont távolodna. Ez lényegében fordított változata a negatív energiával történő utazásnak.

Az ily módon meghajtott űrhajók hosszú, szivar alakú testek lesznek, ugyanis a lakó- és dolgozótereket olyan messze kell elhelyezni a meghajtóműtől, hogy annak roncsoló hatása ne érje el az embereket.

Black_hole_WD_by_hmn.jpg

Nem akarom elbagatellizálni a kis tömegű fekete lyukak hatását. Az a méret, amely képes a megfelelő tértorzításra, a környezetünkben is jelentős károkat okozhat. Ilyen típusú erőforrás esetén szükség van a maximális óvintézkedések és a megfelelő protokoll betartására.

#feketelyuk #térhajtás #űrutazás

Reklámok

Egy hozzászólás Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s