Én, a mai író

Kétgyerekes családanya vagyok. Budapest peremén élünk, ahol egyszerre érezhetem magam nagyvárosi polgárnak és vidéki gazdálkodónak. Immár tizennégy éve dolgozom a vérellátásban.

én

Már általános iskolás koromban is írogattam, később a képzőművészet kezdett érdekelni. Festőművészektől tanultam grafikát és festészetet, de amikor családom lett, nem tudtam tovább foglalkozni ezzel. Szakmákat kezdtem tanulni, így lettem keramikus, raktáros, gyerekfelügyelő, számítógép kezelő, zártrendszerű sugárforrás kezelő, egészségkövet, és csak akkor kezdtem újra írni, amikor maradt szabadidőm a gyerekek mellett. Amikor programozást tanultam, rá kellett jönnöm, hogy ha túlvállalom magam, sehol sem állom meg a helyem, és én igazán jó könyveket szeretnék írni.

Eddig egyetlen saját kötetem jelent meg a Publio kiadásában. A könyv nem pont abban a formában realizálódott, ahogy én azt megálmodtam, ráadásul a nyomtatvány sem a legjobb minőségű, ezért nem is reklámozom könyves felületeken. Úgy gondolom, ne ez alapján ítéljék meg a képességeimet.  Ha lejárt a szerződésem, kijavított, kibővített formában szeretném ismételtem megjelentetni.

Társszerzőként működtem közre egy szintén publios kalandregényben, aminek a megírása nagy örömöt okozott, és remek írókat ismertem meg közben.

https://publioboox.com/hu_HU/egy-orult-tortenet

A könyv értékesítési információit egyik társszerzőm kapja, aki még nem keresett minket lelkendezve jó hírekkel.

Egy antológiában jelent meg a Srác című novellám. Ez a gyűjtemény ingyen letölthető.

http://irnom-kell.blogspot.hu/p/e-konyveink.html

Úgy gondolom, sokakhoz eljutott. Ezzel a novellámmal kapcsolatban keresett meg Holdosi Máté amatőr filmes. Kérésére a mai korba ültettem át a történetet, amit ő ebben a formában szeretne megfilmesíteni. Várom is az ezzel kapcsolatos híreket, mert a novella nyáron játszódik, lassan érdemes lesz nekilátni az előkészületeknek.

Napokon belül megjelenik a Colorcom kiadásában a Megmajmoltak ébredése című regényem. Az első könyvem kiadása után úgy érzem, nagyobb szükségem van szakemberek visszajelzésére, ezért kértem Nádasi Krisztől lektori véleményt, és ezért küldtem el két kiadónak is véleményezésre a kéziratot. A Colorcom ajánlata messze megelőzte a Novumét, így őket választottam.

megmajmoltak-borito

Szeretek olyan pályázatokra írni, amelyeken azon túl is kapok visszajelzést, hogy megfelelt-e az írásom. Ilyen volt az Írnom kell! pályázata, ahol elkérhettük az értékelőlapot, az Avana sci-fi pályázata, ahol az összes induló novella pontszámát megküldték a versenyzőknek. Ez azért volt hasznos, mert többen bétáztuk egymás írását még beküldés előtt, így nem csak a publikált novellák alapján tudtam felmérni azokat a területeket, amiken még dolgoznom kell. De ugyanígy tetszett Krisz pályázata a KönyvGurunál.

Mennyire vagyok termékeny? Na, ezt nem tudom.  Folyamatos műszakban dolgozom, ezért az átlagosnál több szabad délelőttöm és ébren töltött éjszakám van, mégis úgy érzem, nincs elég időm írni. Ötletem mindig van, egy félreértett helyzet, egy újítás, két véletlenül egymás mellé került szó, egy markáns arc, bármi meg tud ihletni. Bármikor képes vagyok írni, ha nincs ismerős a közelemben. Nem zavar, ha a szomszédban gyakorol a rock zenekar, vagy ha egy lármás kávéházban ülök. Először papírra dolgozom, így nincs szükségem a számítógépre, ha írni akarok.

Kimondottan példaképen nincs, de nagy vágyam egy olyan történetet írni, mint a Könyvtolvaj.

covers_364432

Nagyon szeretem többek között Nemere István és Wilbur Smith regényeit, de a jelenlegi kedvencem Douglas Preston Jennie-je. Ez a könyv a tavalyi könyvvásár egyik asztalán egy ládikában feküdt a vigye már el végre valaki! kötetek között. Csimpánzok viselkedéséről szól, így megvettem, jól jött a regényem kutatásaihoz. Azóta az olvasós munkatársaim zöme elkérte, és osztatlan sikert aratott.

jennie

A témaválasztásaim és a zsánerek, amikben írok széles skálán mozognak. A fantazit és az úti regényt kivéve mindent szívesen kipróbálok. Három csoportba tudnám sorolni a novelláimat: írok sci-fiket, olyan történeteket, amik a családommal vagy velem estek meg illetve hétköznapi történeteket.

A most megjelenő regényem bűnügyi történet, de nem tudom, hogy kriminek nevezhető-e. Egy fiatal nő egy életszakaszának lezárásáról szól, és könnyed thriller hangulat járja át. Mindemellett az epigenetikával is megismerteti az olvasót.  Jelenleg a könyv második részén dolgozom, amiből kiderül, hogy a mai tetteink hogyan hatnak ki unokáink egészségére. 4+1 részesre tervezem a sorozatot, és minden részben kicsit bővíteném az epigenetikával kapcsolatos információkat. A harmadik rész például arra tér ki, hogy miért tér el az egypetéjű ikrek által átadott örökítőanyag, de mindezt olvasmányos, szórakoztató formában.

A közeljövőben tervezem egy olyan kötet kiadását, amelyikben a rövid írásaim és néhány versem is helyet kap.

A Publio kiadóval szemben Colorcommal kapcsolatban túlnyomóan pozitív tapasztalataim vannak. Eddig minden ígéretüket teljesítették. A belíven sok javítani való volt, de minden észrevételemre, kérdésemre rövid időn belül válaszoltak, és a hibákat kijavították. Két napja írtam alá a szerződést, és éppen most kaptam meg az értesítést, hogy átvehetem a tiszteletpéldányokat az irodában. Jó érzés lesz a kezemben tartani a kész könyvet, és remélem, hogy továbbra sem csalatkozom bennük.

Ha kíváncsiak vagytok a többi munkámra is, itt a bologomon barangolva beleolvashattok a könyveimbe, és elolvashatjátok néhány novellámat.

Köszönöm a kérdéseket Nádasi Krisznek, Klinkovics Márta Xéniának, Nora Klempának, Vitkolczi Ildikónak, Lang Tündének és Kálmán H. Eszternek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s