Szex az űrben

Szex az űrben

A Szív-titkok magazin első számában olvasható az első sajtóban megjelent cikkem, amelyből kiderül, hogy hogyan hat a súlytalanság a szerelmesekre.

Az általam írt cikket itt is olvashatjátok:

SZEX AZ ŰRBEN

Romantikus elképzelések élnek bennünk az űrszerelemmel kapcsolatban. Ahol nők és férfiak közös célért munkálkodnak zárt közösségben, óhatatlanul kialakulnak szoros kötelékek. És miért is ne? Semmilyen természeti törvény sem tiltja az űrszexet. De azért néhány dolgot érdemes átgondolni.

Annak ellenére, hogy bebizonyosodott, hogy a női űrhajósok jelenléte kiegyensúlyozottabbá teszi a férfi legénységet, az Orosz Szövetségi Űrügynökség tiltja a koedukált küldetéseket. A több mint 500 napig tartó Mars-expedíciót is tisztán férfi legénységgel készül lebonyolítani. Mi lesz ott, te jó ég?!

Az amerikaiak nem ilyen szigorúak, ők csupán a házaspároknak nem engedik meg, hogy azonos küldetésen vegyenek részt. És bár a szexet nem tiltják, azt kimondják, hogy az asztronauta jól viselkedik, amibe a házasságon kívüli szex nem fér bele.

Leginkább a féltékenységtől tartanak, ehhez viszont nem kell feltétlenül az űrben lennie a kedvesnek.

William Oefelein Discovery pilóta nem sokkal a kilövés előtt kapcsolatot kezdeményezett Colleen Shipmannel, a légierő egyik tisztjével, aki ezt az e-mailt küldte neki az űrbe:

“Türtőztetnem kell majd magam, ha meglátlak. Ösztönből tépném le a ruháidat, a földre döntenélek, és pokolian megdolgoználak. Alig várom, hogy kettesben legyünk.”

A probléma akkor kezdődött, amikor William másik szeretője, Lisa Nowak is elolvasta az üzenetet. Amint lehetősége nyílt rá, Lisa 100 km-t autózott egyhuzamban (ezt praktikusan egy helyes pelenka segítségével oldotta meg) a bosszúért. Nekieset a másik nőnek, szerencsére a magával hozott pisztolyt nem használta. Az ügy is a bíróságon végződött.

Történt aztán 1992-ben, hogy az Endevaur legénységének kiképzése közben Mark Lee és Jam Davis egymásba szeretett, titokban összeházasodtak, és csak akkor jelentették be a hírt, amikor már pótolhatatlanok voltak.

Azért ne gondoljuk, hogy rózsás volt a helyzetük! Vegyük először Newton 3. törvényét (ez a hatás-ellenhatás törvény, így biztos ismerős), és képzeljük el az aktust súlytalanságban! Ha nem kapaszkodnak jól a felek, hamar eltávolodhatnak egymástó. Sőt, az esetek többségében, ha megnyomsz vagy meglöksz valamit az űrben, az az ellenkező irányba mozdul el.

A NASA szimulációs kísérletei során többféle segédeszközzel kísérleteztek a probléma leküzdésére, ilyen volt a felfújható szexalagút, az elasztikus öv, de szóba jött a 3 delfin póz is, ahol egy harmadik személy segített együtt tartani a szerelmeseket. (Nem tudom, vitt-e gyertyát.)

Egy másik akadály a súlytalanságban gyakran jelentkező hányinger, ami kedvét szegheti az amúgy vállalkozó szellemű űrutasnak.

A súlytalanság a vérnyomásra is hatással van. A földi gravitáció az alsó testtájakra húzza a vér nagy részét, ezzel szemben odafent egyenletesen oszlik el a vér a szervezetben. Ennek hatására kétségessé válik a merevedés.

Hosszabb küldetések alkalmával csökken a férfiak tesztoszteronszintje, és bár a nőkre ez a vizsgálat nem terjedt ki, mivel kevesebb a vér a nemi szervben, a vágy is lassabban kél.

Ha mégis összejön az aktus, előáll a következő akadály. Szex közben izzadunk. Nincs mit szépíteni ezen. De amíg itt, a Földön ez a folyadék elvezetődik, súlytalanság állapotában az izzadtságcseppek kisebb-nagyobb gömbök formájában a pár (már ha nem delfineznek) körül lebeg, akár egy felhő. (Gusztus dolga.)

Egy Antarktiszon folytatott űrszimulációs kísérlet során hatan estek teherbe, ami újabb problémát vet fel, mégpedig az űr magzatra gyakorolt hatását.

Állatkísérletekből tudjuk, hogy nincs akadálya annak, hogy súlytalanságban teherbe essünk.

A kísérletben vizsgált patkányembriók agya, csontjai és az izomzata rendellenesen fejlődött, ezenkívül az űrben jelenlévő fokozott háttérsugárzás DNS károsító hatású.

Mégis azt tanácsolom, ne mondjunk le az űrszexről, de olyan objektumot válasszunk, ahol elérhető a mesterséges gravitáció.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s