Gyermek és ifjúsági irodalmat karácsonyra

Minden gyermekeinknek ajándékozott könyvvel egy új világ felfedezésének a lehetőségét kínáljuk nekik.

Nádasi-Ozsvár Andrea: BOSSZANTÖRP ÉS MÁS FURCSASÁGOK valamint KŐBŐL KÉSZÜLT EMELETES NADRÁG

23805640_1728623117183050_988459721_n“Szerettem az ismerős helyzeteket, a magunkon nevetést, a csipetnyi varázslatot, a határtalan gyermeki fantáziát, a humorát.” – Blueisthenewpink, a moly.hu szerkesztője

Szeretnél együtt nevetni gyermekeddel az esti mesén? Olvassátok el Nádasi-Ozsvár Andrea vidám mesekönyveit a kisiskolás Rebekáról, aki vásottságban a fiúkkal is felveszi a versenyt, mégis sok mindent tanulhatnak tőle a gyerekek kitartásról, mások megsegítéséről, bátorságról, valamint megismerhetitek a bájos varázslény-brigádot, akik közül könnyű kedvencet találni.

A Varázsvilágba vezető utunk első megállója a Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félősöknek és bátraknak. Haragudjunk együtt Bosszantöppre! Vegyük rá apát a Csíkoshátú Bőröndös Sompolyka segítségével, hogy játsszon velünk. Nyomozzunk rejtélyek és egy szárnyas boroszlán után, szerezzünk akciócsigákat, és érjük el az álmainkat, akkor is, ha nem könnyű!

23805660_1728623280516367_998501066_nA második megállónk a Kőből készült emeletes nadrág. Hajózzunk együtt a szerelem háborgó vizein, kicsit féljünk a sötétben egy pizsamapartin, mentsük meg a Varázsvilágot az elszabadult lábbelik uralmától, őrizzük meg örökre Fog Pityut, és csodálkozzunk rá a nyári szorgalmi feladat megírásának rendkívüli fordulataira!

Ajánlott életkor: 4-10 év.

Megrendelhető: www.noamese.hu és www.facebook.com/noameseBarbara Whest: A HALLGATÁS MÉRGE (misztikus ifjúsági regény)

22809871_1579242715473491_324390620_nMiután szüleit elveszíti egy autóbalesetben, Sophia minden vágya, hogy elmenekülhessen a világ elől, és szabadon gyűlölhesse családjának gyilkosát, a világhírű Harry Jonest. Arra viszont nem számít, hogy a bíróság rokonok híján éppenséggel pont az iszákos, nőcsábász férfit nevezi ki gyámjának, ami hatására minden terve dugába dől.

Míg a két fiatal próbálja megszokni a kialakult helyzetet, Harry a folytonos merevedéseivel, Sophia pedig a gyűlöletével küzd, hogy valahogy megoldják a felmerülő problémákat. Eközben megjelenik még valaki, aki mindkettejük pusztulását kívánja. Vajon pont a közös ellenség fogja közelebb hozni a fura család tagjait?

Részlet a regényből:

“Mikor Alex eltűnt a látóhatárból, a kottára szegeztem a tekintetemet, és elkezdtem tanulmányozni a dalszöveget. Próbáltam rájönni, hogy mi az, ami miatt nem jó, nem éppen a szótagszám zavart a legjobban. Annyira koncentráltam, hogy észre sem vettem, mikor Sophia felállt a fekete hangszertől és hozzám lépett. Csak azt éreztem, hogy kezével végigsimít a nyakamon és átkarol hátulról, arca az enyémhez nyomódik, melle pedig a hátamnak, haja a vállam súrolja, ahogy figyeli az asztalon lévő betűsort.

–    Oh, mióta tartom magamban ezeket az érzéseket? Meddig kell még várnom, hogy kinyissam az utolsó kaput? – ajkai közül ezek a sorok, amiket a papírra írtam még keserédesebbnek tűntek. Elmosolyodott és szemeit rám vetette. Nagyon közel volt, borzasztóan közel. Orra súrolta az enyémet, lehellete bizsergésre késztette a számat. Beleharaptam az ajkamba, Ő lazán nyitva tartotta az övéit. Féltem elhinni, hogy a közelség, amit most mutat, valódi. Részeg, Harold. Nem szabad bedőlnöd neki!

–    Ne csináld ezt, kérlek. Tudom, hogy nem gondolod komolyan. – suttogtam erőtlenül, szemeim hol a barnáit, hol a puha szája szélét nézték. Sophia még közelebb hajolt, így már egy centi se választott el minket a fizikai kapcsolattól.

–    Fogadni mernék, hogy most tombolnak a hormonjaid, Harold. – mosolyodott el a mondata közben.

–    Igazad van – értettem egyet vele, közben arcát kezdtem cirógatni bal kezemmel, tekintetem még most sem tudta eldönteni, mit nézzen – Rád vágyom. De tudom, hogyha most megcsókollak, a bűntudat mardosni fog egy életre. Részeg vagy. Nem gondolkozol tisztán.

–    Jó. Akkor majd cselekszem én! – suttogta a számba, mielőtt hozzám nem préselte gyönyörű testét és rabjává nem tett engem.”

Rendelhető: barbarawhest.com


Szilágyi Heléna: AHOL A PART SZAKAD

Zenészeknek tanuló kamaszokról szóló ifjúsági történet az útkeresésről, a barátságról és a szerelemről.

13446243_10207773401710552_158758386_o

Milyen félemberként nevelkedni és élni egy olyan világban, ami folyton kivet magából? Átélni a kamaszkor egyébként is képlékeny, akadályokkal teli korszakát úgy, hogy mindvégig azt érzed, neked már rég nem itt lenne a helyed? Csak figyeled a többieket, az életteli embereket, míg te úgy érzed, hogy ott állsz, ahol a part szakad.

Írisz ilyen világban él.

Egy ikerpár tagjaként látta meg a napvilágot, de a hatodik szülinapját már egyedül ünnepelte. Elvesztve lelke felét, igyekszik újra kiegészíteni önmagát, próbálkozásai során pedig láthatjuk, hogyan ér véget egy örökre szóló barátság, teljesedik be egy reménytelen szerelem és veri le a láncait egy folyton megfelelni vágyó gyermek.

Részlet a regényből:

„Ismeretlen érzés volt még számomra, mert ekkor éreztem ilyet először életemben. Ez már nem szülő iránt szeretet, vagy barátság volt… Ez valami különleges és más.”

shop.colorcom.hu/?konyv=aholapartszakad

book24.hu/konyv/ahol-a-part-szakad


Szilágyi Heléna: UTAZÁS A MÚLTBA

Szerelem, gyűlölet, izgalom, lázadás és minden, ami a kamaszkorba belefér. Utazz el te is Hanna múltjába! Egy romantikus történet végzős gimnazistákról nem csak kamaszoknak.

15056379_1766748246908813_3057594794797816913_n

Johanna ​hiába töltötte be a tizennyolcadik életévét, a szülei – heves ellenkezése ellenére – még mindig gyermekként kezelik. A család fekete báránya, aki az elkényeztetett, városi kamaszok életét éli. Ám Hanna élete teljesen megváltozik, amikor édesapja és édesanyja úgy határoz, hogy budapesti lakásukból visszaköltöznek a vidékre, ahol már tíz éve nem jártak. A lány lázad a sorsa ellen, és nem akarja észrevenni azt, hogy csupán egy boldogabb élet ábrándjai azok, amiket maga mögött hagy. A költözést követően újra meg kell ismerkednie a tájjal, az emberekkel, a régi barátaival, és rá kell döbbennie, hogy nem csak ő, hanem mindenki megváltozott. Ez leginkább legjobb gyermekkori barátjára igaz, Csabára, aki az évek során gőgös álarcot öltött magára. Hanna kíváncsisága felülkerekedik ellenszenvén, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse a rejtélyes múltú srác történetét, amely egy keserédes fordulattal megváltoztatja vélekedését minden ismerőséről. A tiltott, de annál vágyottabb viszony és a múlt, ami még mindig üldözi Johannát, megmérgezi a boldog pillanatokat. Mikor azt hiszi, hogy végre beilleszkedett és elfogadták, egy titok kirobbanása és egy baleset következtében végül mindenki hátat fordít neki.

Részlet a regényből:

“A sors is úgy akarta, hogy nekem ne legyen sok szerencsém a szerelemben. A környék egyetlen eddig zűrmentesnek látszó görögistene se ért rá. Várnom kellett, míg eljön az én időm. De sajnos elég türelmetlen természet voltam, féltem, hogy a sors már így is berágott rám.”

shop.colorcom.hu/?konyv=utazasamultba

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s