A Srác életre kel

instrukciók

Augusztus 20-a nagy ünnep a nemzet számára. Talán nincs is olyan ember, aki ne találna szívének kedveset az e napon ünnepeltek között. Államalapítás, új kenyér, alkotmány, szent István napja, honvédelem, mind értékes eszmék. Nekem mégis más miatt volt különleges az idei ünnepi hétvége: a Srác életre kelt.

Nem sokkal a novella elkészülte után Holdosi Máté rendező azzal keresett meg, hogy szívesen vászonra vinné a történetet, ha nem bánom, hogy az eredeti, a közeljövőben játszódó eseménysorozatot mai környezetbe ültetjük át. Örömmel láttam a novella átdolgozásához.

Máté hamar megtalálta a megfelelő szereplőket, de producerre is szüksége volt a film elkészítéséhez. Itt kezdődtek a bonyodalmak.

A producer az eladhatóságot nézi, ezért egy olyan ötlettel állt elő, ami kissé szétzilálta a történet eredeti mondanivalóját: egy olyan új szereplő beiktatását akarta, aki szándékosan nem jelent meg az eredeti írásban.

Mivel mindannyian szerettük volna, ha elkészül a film, és a producer csak a változtatás után volt hajlandó támogatást nyújtani hozzá, vettem egy mély levegőt, és elkészítettem a kért munkát. Végül a megállapodás mégsem jött létre, de a film saját költségvetésből is lekészült.

Az ünnep előtti napon lelkesen indultunk lányommal a forgatás helyszínére. Vajon hogy zajlik majd a filmfelvétel? Milyenek lesznek a szereplők?

A próbák és a felvétel során is elkötelezett, hozzáértő munkát végzett a stáb. Öröm volt nézni, ahogy mindenki hozzáteszi a magáét a közös cél elérése érdekében, jobbító ötletek és improvizáció színezi az eredeti sztorit. Izgatott kíváncsisággal várom, hogy az utómunkálatok után megláthassam, hogyan válik egy robot megvásárlásának története egy vérbeli kisfiú örökbefogadásává.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s