100+100

IMG_20180905_134058[1]Idén ünnepli a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége megalakulása 100. évfordulóját. Ennek alkalmából azt tűzték ki célul, hogy 100 hangos- és 100 Braille-könyvet bocsájtanak a tagjaik rendelkezésére. A szeptember 5-én megtartott ünnepélyes átadóra én is hivatalos voltam.

A rendezvény családias hangulatban zajlott. A vakok és gyengén látók számára audionarrátor tette akadálymentessé az eseményt. Megismerkedtem a Braille nyomtatás történetével, láttam, hogyan készül egy vakoknak szánt rádióújság, kezemben tartottam egy igazi Braille-könyvet, és megtapasztaltam, hogy még annál is nehezebb eligazodni egy Braille-írásos szövegben, mint azt előtte gondoltam.

A tervezett 100 hangos könyv helyett az önkéntesek lelkes munkájának köszönhetően több mint 150 készült el az átadóig, viszont a nyomtatott változatok elkészülte, a kivitelezés nehézségei miatt csúszik, a 100 példány előre láthatóan decemberre kerül a könyvtár tulajdonába.IMG_20180905_151156[1]

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület tagjai ezután sem pihennek, jövőre 200 könyvet készülnek hanghordozóra vinni.

A hangoskönyvtári szolgáltatásokat a regisztrált tagok a mobiltelefonjuk segítségével az interneten keresztül is igénybe vehetik majd, ami feleslegessé teszi a könyvtárba való utazást. Lehetőség lesz a könyvek letöltésére, így akkor is élvezhetik a könyveket a tagok, ha nincsenek netközelben.

A hangoskönyvtár létrejöttével számos érintett élete válik színesebbé. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy két kötetemmel én is részese lehetek ennek az innovatív kezdeményezésnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s